Vier tips voor een mooiere woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de belangrijkste ruimte in het huis. Het is de ruimte waar je waarschijnlijk – bij bewustzijn – de meeste tijd doorbrengt. De inrichting daarvan is dan ook niet onbelangrijk. In dit artikel hopen we met vier tips (in willekeurige volgorde) je woonkamer nóg gezelliger en mooier te maken.

1. De schouw

Als je een schouw in huis hebt, is dat een uitgelezen kans om daar mee aan de slag te gaan. Vaak geeft de schouw zelf al meer allure aan de huiskamer en wanneer je deze vervolgens met accessoires opvrolijkt, wordt deze helemaal ‘af’. Als de schouw geen open haard is, kun je ook de ruimte in de schouw benutten. Ik kwam ergens het idee tegen om er ‘vintage’ bowling pionnen in neer te zetten (zie de foto onder). Hartstikke leuk! Wees in ieder geval creatief en origineel, dat zorgt voor karakter!

2. Kleine ruimte en het gebruik van spiegels

Mocht je woonkamer klein zijn of een kleine ruimte hebben, dan is het verstandig om veel met lichte kleuren te werken. Donkere kleuren maken immers kleiner. De kleur wit zorgt voor het meest ruimtelijke effect, maar lichte kleuren kunnen eigenlijk allemaal.

Spiegels zijn daarnaast een goed middel om meer optische ruimte te creëren. Uiteraard met mate, maar één of twee (grote) spiegels schelen een slok op een borrel wat de ruimtelijke perceptie betreft.

3. Meubels

Als derde behandelen de meubels, maar misschien had dit eigenlijk op één gemoeten. Het is verreweg het belangrijkste aspect van een huiskamer. Mooie ruimten zullen totaal niet tot hun recht komen als de inrichting pover is en kleine, nietszeggende ruimte kunnen tot leven komen als er een fraai bankstel en een stijlvolle houten tafel in staat. Met het interieur kun je eigenlijk alle kanten op, maar als we aansluiten bij het lichte en ruimtelijke wat we hierboven bespraken, dan is de Scandinavische stijl een goed vertrekpunt. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor goedkope bankstellen in die stijl. De Scandinavische stijl sluit is modern en strak, en sluit goed aan bij een lichte kamer.

4. Ruimtelijk en licht

In een degelijke woonkamer kan een boekenkast natuurlijk niet ontbreken. Of eigenlijk: een plek om de boeken te stallen. Want juist die boekenkast doet vaak oubollig en neemt bovendien veel ruimte in beslag. Een ruimtelijk effect wordt bereikt door wandplanken op te hangen om de boeken op te stallen. Dit is bovendien trendy en strak! Accessoires staan bovendien veel beter op dit soort wandplanken dan in boekenkasten.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, maar met deze vier hebben we in ieder geval een goede aanzet gemaakt voor een mooie inrichting van de huiskamer!

Reactiemogelijkheid is gesloten