Breng het strandgevoel naar de slaapkamer

Morgen is het de eerste officiële zomerdag. Het is een dag waar we allemaal met smart naar uit hebben gekeken, want het betekent de start van het zomerseizoen. En het zomerseizoen staat gelijk aan gezellige barbecues met de hele familie, lange zomeravonden op het terras en natuurlijk heerlijk zonnen op het strand en de dag afsluiten met een heerlijke strandwandeling bij zonsondergang. Ben jij dol op het strand en wil jij gedurende de hele zomer of misschien zelfs wel het hele jaar door het echte zomerse strandgevoel hebben? Tover je slaapkamer dan om tot een zomerse oase van rust met een likje blauwe verf of fotobehang, zomerse dekbedovertrekken en accessoires die passen bij het strandthema.

Een blauw likje verf of indrukwekkend fotobehang

Het strandgevoel kun je op diverse manieren in jouw slaapkamer creëren. Een likje verf is een ingrijpende manier om jouw slaapkamer van een nieuwe look te voorzien. Echter hebben geverfde slaapkamermuren wel het meeste resultaat. Om dat echte strandgevoel te creëren zijn muren in een blauwtint perfect. Deze kleur associeer je namelijk meteen met een prachtig blauwe lucht of helder blauw water. Precies zoals je op het strand in de zomer mag verwachten. Ook is het leuk om gebruik te maken van fotobehang om die strandsfeer te bereiken en extra kleur aan jouw slaapkamer toe te voegen. Kies voor een fotobehang met daarop de welbekende strandhuisjes, een foto van de duinen of een fotobehang van een wit zandstrand met op de achtergrond een blauwe zee.

Zomerse dekbedovertrekken

Er zijn dit zomerseizoen diverse trends op het gebied van dekbedovertrekken. Zo zijn dekbedovertrekken met flamingo’s, bloemen en vlinders razend populair deze zomer. Ook dekbedovertrekken met het strand als thema zijn deze zomer geliefd. Wanneer je gekozen hebt voor eenvoudige blauwe muren is het leuk om jouw dekbed te voorzien van een zomers overtrek met een opvallende print. Je kunt hierbij denken aan een dekbedovertrek met gekleurde strandhuisjes of een overtrek met de zee en golven. Heb je naast blauwe muren ook gekozen voor fotobehang? Houd de verdere inrichting van de slaapkamer dan wat rustiger en kies voor een neutraal dekbedovertrek in bijvoorbeeld wit of een lichte grijstint. Je wilt natuurlijk wel dat je slaapkamer een plek blijft waar je tot rust kan komen.

Het strand in de slaapkamer

De slaapkamer roept pas echt het ware strandgevoel op wanneer de slaapkamer is voorzien van essentiële accessoires. Voorzie jouw slaapkamer daarom van witte of blanke houten windlichten en kaarsen in diverse blauw-, groen- en wittinten. Ook zorgt het voor een speels effect om kaarsen in diverse hoogtes aan te schaffen. Kaarsen en windlichten zorgen naast sfeer ook voor de nodige romantiek. Schelpen en zeesterren mogen daarnaast op een slaapkamer met strandthema niet ontbreken. Schelpen en zeesterren kunnen op verschillende manieren in de slaapkamer worden verwerkt. Leg ze samen met wit zand in een schaal of een glazen vaas. Of wat dacht je van een slinger van schelpen? Een ander zomers idee is om de schelpen en zeesterren in te lijsten en aan een lege wand te hangen. Breng jij jouw slaapkamer in de strandsferen of hou jij het toch bij bezoekjes aan het strand?

Reactiemogelijkheid is gesloten