Welk type woning is slim om te kopen?

Wanneer je een eigen huis gaat kopen, moet je je hier van tevoren goed in verdiepen. Een huis kopen doe je namelijk niet zomaar. Je moet allereerst zorgen dat je precies in kaart krijgt wat jouw woonwensen zijn. In welke stad of buurt zou je willen wonen en wat voor soort huis wil je kopen? Waar moet dat huis verder zoal aan voldoen voor jou en eventueel voor je partner en/of kinderen? En welke voorzieningen moeten er in de buurt zijn? Een school of een supermarkt bijvoorbeeld. We gaan je wat tips geven, zodat je er voor jezelf achter kunt komen welk type woning je het best kunt kopen.

Wel of geen geld lenen?

We kunnen je alvast uit de droom helpen; geen geld lenen terwijl je een huis gaat kopen komt haast niet voor. Dit is alleen mogelijk wanneer je heel veel eigen vermogen hebt, genoeg om een huis in één keer af te betalen. Dus de kans is groot dat ook jij geld moet lenen. Bereken vooraf hoeveel je te besteden hebt en bereken de hoogte van je hypotheek. Zo weet je alvast wat je te wachten staat wanneer je naar de bank gaat voor een gesprek over het kopen van een huis.

Welk huis wordt jouw nieuwe thuis?

Heb jij je droomhuis al gevonden? Een mooi, karakteristiek huis dat al enige tijd te koop staat aan het water? Of wil je liever in een rijtjeshuis wonen, dichtbij voorzieningen en alle gemakken in de buurt hebben? Voor wie wat meer te besteden heeft is een vrijstaand huis wellicht een optie. Bekijk ook eens de laatste nieuwbouwhuizen in Groningen. Daar zitten absolute parels tussen! Voor welk type woning je ook kiest, het is belangrijk dat jij je er thuis kunt gaan voelen. 

Handig om te weten bij het kopen van een huis

Er zijn zoveel type woningen, dat het soms best lastig kan zijn om te bedenken welke woning nu het best bij je past. Neem dan ook genoeg tijd om je hierin te verdiepen. Er zijn bovendien diverse test en checklists op internet te vinden die je een stukje op weg kunnen helpen met het schetsen van een beeld van jouw perfecte woning. Laat je ook goed voorlichten door een financieel adviseur. Hij of zij weet immers alles van dit vakgebied en kan jouw meest brandende vragen dan ook direct beantwoorden. Wees niet verlegen om hulp te vragen, want iedereen weet dat een huis kopen een grote stap is.

Reactiemogelijkheid is gesloten