5 redenen om te kiezen voor glazen deuren in jouw woning

Je bent op zoek naar tips voor het inrichten van je interieur en door de enorme mogelijkheden die er zijn kom je er niet meer zo snel uit. Wat past het beste bij jouw woning en wat vind je zelf het mooist. Een trend die de laatste jaren steeds meer is te zien, is het gebruik van glazen deuren in huis en hier zijn goede redenen voor. Wij geven je de voornaamste en wie weet kies jij er na het lezen van dit artikel ook wel voor om meer gebruik te maken van glazen deuren in de woning zelf om jouw interieur een kleine makeover te geven!

Laat de ruimtes in de woning er groter uitzien

We weten allemaal dat een opgeruimde kamer of ruimte en optisch groter uitziet. De extra ruimte die dit geeft en het overzicht zorgen voor het gevoel dat de ruimte ook groter is. Datzelfde gevoel kan worden gecreëerd wanneer we gebruik maken van glazen deuren in de woning zelf. Dit is voornamelijk het geval bij woningen waar de vloer doorloopt vanuit de woonkamer naar de keuken of naar de hal. Door hier gebruik te maken van een glazen deur in plaats van een ander type deur, lijkt de hele ruimte al snel een stuk groter en dit geldt dan natuurlijk voor beide ruimten.

In steeds meer woningen is het zo dat de keuken en de woonkamer dezelfde ruimte is. Dit kan makkelijk (semi) worden gescheiden door middel van glazen schuifdeuren die overal in huis zijn te gebruiken.

Een moderne en luxe uitstraling

Gebruik maken van glazen deuren in het interieur van de woning zorgt vaak voor een bijzonder mooie uitstraling. Het geeft namelijk een moderne en een luxe uitstraling. Afhankelijk van de uitstraling die je interieur al heeft en de uitstraling die je wilt creëren is dit al snel een goede en mooie keuze.

Open sfeer in de woning

Deuren zorgen al snel voor een gesloten uitstraling. Voor een slaapkamer willen de meeste mensen natuurlijk privacy en een gesloten deur. Maar in veel andere ruimten in de woning is een open uitstraling veel gezelliger en sfeervoller. Glazen deuren in de woning zorgen voor deze prettige open sfeer.

Het zorgt voor minder tocht

Een glazen deur is een makkelijke oplossing om tocht, dat van andere ruimtes komt, af te weren. Denk aan openingen bij de trap of wederom tussen de woonkamer en de keuken. Dit werkt tochtwerend, zonder dat het zorgt voor een gesloten ruimte. 

Privacy met glazen deuren

Vaak kiezen mensen niet voor een glazen deur, omdat het de privacy verminderd. Maar er zijn deuren met semi transparant glas waar niet of nauwelijk doorheen is te kijken. Op deze manier heb je toch privacy ondanks de glazen deur.

Reactiemogelijkheid is gesloten