Vloeronderhoud voor verschillende soorten vloeren

Wanneer het aankomt op vloeronderhoud heeft iedere vloer een andere behandeling nodig. Iedere materiaalsoort is ten slotte weer anders! Wij leggen in dit artikel uit wat de meest voorkomende vloeren zijn en hoe je deze het beste kunt onderhouden!

Linoleum vloer

Eén van de meest voorkomende vloersoorten binnen bedrijfspanden is toch wel linoleum. Bij een linoleum vloer is het erg belangrijk dat deze op de juiste manier wordt schoongemaakt. Linoleum bestaat namelijk uit natuurlijke grondstoffen, wat het reinigen lastig maakt. Voor goed onderhoud van een linoleumvloer zal deze eens in de zoveel tijd gestript en vervolgens opnieuw gepolymeerd moeten worden. Omdat je waarschijnlijk niet zelf over de juiste materialen en kennis beschikt, kun je het beste je linoleum vloer laten onderhouden door Ambiance Schoonmaakdiensten. 

Natuurstenen vloer

Ook natuurstenen vloeren zijn lastig om te onderhouden, omdat het ook hierbij gaat om natuurlijke grondstoffen. Voor een goede reiniging van natuurstenen vloeren zal deze gekristalliseerd, gepolijst en geïmpregneerd moeten worden. Wederom zaken die je beter uit kunt besteden bij gebrek aan de benodigde kennis of apparaten. 

Betonnen vloer 

Betonnen vloeren komen vaak voor in grote hallen, zoals een fabriekshal. Een nadeel van beton is dat het snel vies kan worden, zeker wanneer er de hele dag op gewerkt wordt. Voor een schone en veilige werkomgeving moet een betonnen vloer dus regelmatig schoongemaakt worden. De beste methode hiervoor is door middel van ‘schorbzuigen’. 

Tapijtvloer

Wanneer je op kantoor werkt is de kans groot dat er een tapijtvloer onder je voeten ligt. Voor tapijt is het belangrijk dat er vaak gestofzuigt wordt. Stof en kruimels kunnen makkelijk in tapijt verdwijnen. Om te voorkomen dat vuil diep in het tapijt trekt, zal het ook eenmaal per jaar grondig schoon gemaakt moeten worden. Hierbij wordt het tapijt behandeld met een speciaal middel. 

Reactiemogelijkheid is gesloten