Op zoek naar een materiaal voor uw nieuwe dak?

Wanneer u een nieuw dak wilt wordt tegenwoordig vaak zetwerk op maat toegepast. Deze materialen kunnen worden bewerkt zodat deze precies op uw dak passen. Waarschijnlijk zal u eerst denken aan de materialen die het bekendst zijn, namelijk lood, zink of aluminium. Maar heeft u al eens gedacht aan andere materialen, bijvoorbeeld plastisol? Dit materiaal kent grote voordelen. Doordat u de dikte, afwerking en zelfs de kleur kan bepalen wordt uw nieuwe dak geheel naar uw wensen.

Wat houdt Zetwerk plastisol in?

Zetwerk plastisol is een plaatmateriaal dat veel voordelen heeft. Dit materiaal is makkelijk te zetten, hierdoor is vrijwel elk detail te realiseren. Plastisol heeft een weersbestendige kleurcoating die in vele kleuren verkrijgbaar is. Deze verlengt de levensduur van het materiaal ook nog. Ook kan u plastisol makkelijk combineren met andere dakmaterialen. Doordat de montage en afwerking eenvoudig zijn zult u hier tijd en kosten mee besparen. Plastisol word vrijwel naadloos geplaatst, hierdoor bent u verzekerd van een nauwkeurig en perfect eindresultaat.

Toepassing van zetwerk plastisol.

Plastisol word voornamelijk gebruikt voor daktrimmen, afdekkappen en zetwerk op maat. Het grootste voordeel is dat plastisol onderhoudsvrij is. Ook is het bestand tegen kromtrekking en aantasting van schimmels, corrosie en dergelijke. Wanner de levensduur op is kan plastisol worden gerecycled en verliest het zijn kwaliteit niet. Door deze eigenschappen heeft u een daktrim, afdekkap of zetwerk die lang mee gaat en weinig werk met zich meebrengt. Ook geeft het uw pand een karakteristieke uitstraling.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

Een goede dakbedekking is essentieel om lekkage te voorkomen en om ervoor te zorgen dat uw dakbedekking niet wegwaait. De drie materialen die voor een plat dak worden toegepast zijn EPDM, Bitumen en PVC. Deze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Echter word EPDM in de meeste gevallen aanbevolen. Dit materiaal is vooral populair door zijn lange levensduur en de snelle plaatsing. Het materiaal scheurt niet dankzij de elastische eigenschappen. Ook is het heel onderhoudsvrij en mocht er schade zijn kan deze makkelijk herstelt worden. Bitumen en PVC zullen minder snel worden aangeraden gezien deze een minder lange levensduur hebben en moeilijk geplaatst kunnen worden.

Weet u niet of dit materiaal geschikt is voor uw pand?

Een dak plaatsen gebeurd meestal maar een of twee keer in uw leven. Het is begrijpelijk dat u niet weet welk materiaal voor uw pand het best geschikt is wanneer u deze kennis mist. Ga langs bij een groothandel in dakmaterialen bij u in de buurt. Hier kan een vakman kijken met u naar uw pand en uw wensen en u een materiaal adviseren. Veel groothandels hebben een ruime voorraad van materialen zodat zij deze meteen aan u kunnen laten zien en de voor- en nadelen met u kunnen bespreken. Mocht u eventuele vragen hebben, stel deze vooral.

Reactiemogelijkheid is gesloten