Drie tips voor een tijdloos interieur

Een gezellig huis, dat willen we allemaal, maar niet iedereen heeft zin en tijd om het interieur om de paar jaar te veranderen. Een oplossing om toch een modern huis te hebben én meubels neer te zetten die gezelligheid uitstralen ligt in het inrichten van kamers die tijdloos zijn. Hieronder vind je vier tips om tijdloos met de tijd mee te gaan.

Neutrale kleuren

Door het gebruik van neutrale kleuren in de woonkamer, keuken en slaapkamer creëer je een modern, maar klassiek geheel dat toch sfeervol kan zijn. Kleuren op de muur verven kan leuk zijn, maar kan over een paar weer uit de mode zijn waardoor je uiteindelijk toch uitkomt op het opnieuw verven van die bepaalde muren. Mocht je toch graag kleur willen gebruiken, dan is het aan te raden om niet teveel muren te schilderen. Eén muur in de kamer kan al voldoende zijn om een tijdloze kamer neer te zetten. Daarnaast is het makkelijker om één muur wit of een andere kleur te schilderen dan twee of drie muren.

Niet teveel accessoires

Bepaalde beeldjes, kussentjes en patroontjes zijn eveneens trendgevoelig. Dat gouden beeld van een ananas kan op dit moment nog leuk eruit zien in de woonkamer, maar straks wellicht niet meer. Als heel de woonkamer volstaat met dergelijke accessoires kan het nogal een klus zijn om de woonkamer opnieuw in te delen. Kies er dan ook voor om niet teveel frutsels en kussentjes die nu in de mode zijn, aan te schaffen. Mocht je toch een groot fan zijn van accessoires, kies dan de objecten die geen spraakmakende kleuren bevatten en redelijk neutraal zijn.

Spaar voor je meubels

Naast dat sparen voor meubels doorgaans een goede investering is, omdat duurdere meubels langer meegaan, zorgt het ervoor dat je een keuze maakt qua meubels waar je langer over nadenkt. Als het om een groot bedrag gaat, zijn we meer geneigd om een meubel te kiezen dat er neutraler uitziet omdat we van plan zijn om lang met dit meubel te doen. Als je zo je meubels, accessoires, gordijnen en tapijten bij elkaar spaart zorgt dat er dus automatisch voor dat je er neutrale kamers voor terugkrijgt. Mocht je het alsnog moeilijk vinden om tijdloze kamers in te richten, dan kun je contact opnemen met een professional. Interieurstylisten, zoals bij Moeierboom Art, kunnen je dan verder helpen.

Reactiemogelijkheid is gesloten