Verhuizen naar een woonzorgappartement: hier moet je op letten

Heb je besloten om te verhuizen naar een woonzorgappartement? Verhuizen als senior kan soms best een grote stap zijn. Maar het kan wel een hele goede keuze zijn. Je kunt namelijk zelfstandig blijven wonen, en toch is er altijd iemand in de buurt als je zorg nodig hebt. Ook als je nog geen zorg nodig hebt, kun je verhuizen naar een woonzorgappartement van Domus Magnus. Het kan namelijk een fijne gedachte zijn dat je niet meer hoeft te verhuizen op het moment dat je toch zorg nodig hebt. Een verhuizing kan stress en onzekerheid met zich meebrengen, zeker als je al wat ouder bent. Daarom is het belangrijk om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. In deze blog geven we je een aantal tips voor een aangename verhuizing.

Hulp

Een verhuizing is niet niks, en daarom is het belangrijk om voldoende hulp in te schakelen. Vraag dus of je kinderen, vrienden of andere kennissen je kunnen helpen met de verhuizing.

Gestructureerde aanpak

Een gestructureerde aanpak zorgt voor een prettige verhuizing, wat zeker belangrijk is als het gaat om senioren. Stel dus een plan op waarin staat wat er allemaal moet gebeuren, wanneer het moet gebeuren en wie het gaat uitvoeren. Zo weet je zeker dat de verhuizing soepel verloopt!

Rekening houden met de ruimte

Natuurlijk is dit niet altijd het geval, maar vaak verhuizen senioren naar een kleinere ruimte. Daarom zullen er spullen weg moeten worden gedaan. Maak dus een lijst van welke meubels, decoraties en accessoires weg kunnen. Als je erg gehecht bent aan een bepaald meubelstuk of accessoire, kun je deze beter wel bewaren. Zo voelt het nieuwe appartement meer als thuis.

Spullen voorbereiden en inpakken

Een goede voorbereiding is ook erg belangrijk voor een prettige verhuizing. Als je hebt uitgezocht welke spullen weg kunnen worden gedaan en welke spullen mee moeten worden verhuisd, kun je verder met de voorbereiding. Ga je bijvoorbeeld gebruikmaken van de service dat je kleding wordt gewassen? Dan is het verstandig om al je kleding te merken met je naam. Zorg er ook voor dat je voldoende kleding hebt die makkelijk kan worden gewassen. Bij het inpakken van de verhuisdozen is het verstandig om spullen die bij elkaar horen in een doos te doen en met een stift belangrijke informatie op de doos te schrijven, zoals keuken of slaapkamer. Vermeld ook of het gaat om breekbare spullen. Verpak breekbare spullen goed in met papier, noppenfolie of dekens. Neem voldoende spullen mee waardoor je nieuwe appartement meer voelt als thuis. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan fotolijstjes of je eigen gemakkelijke stoel.

Licht het personeel in

Verder is het belangrijk om het personeel in te lichten over belangrijke zaken als medicijngebruik. Ook dieetvoorschriften kun je het beste even melden aan het personeel. Om er zeker van te zijn dat er geen misverstanden ontstaan, kun je deze informatie ook even op papier zetten.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten