Liever een houten vloer of houtlook tegels?

Bijna iedereen wil gezelligheid en warmte creëren in hun woning. Vaak kiezen mensen dan al snel voor een houten vloer. Hout is een natuurproduct je brengt dan ook veel warmte met zich mee.  Een houten vloer is in vele kleuren en structuren verkrijgbaar, dus je kan altijd wel een vloer vinden die bij jou smaak en interieur past.

Wat moet je weten over hout?

Vroeger werd al heel veel van hout gemaakt, zelfs hele woningen! Vroeger werd er ook veel voor gekozen om hout wit te verven maar tegenwoordig wordt de echte houten kleur ook weer helemaal geliefd. Houten vloeren zijn heel sterk, maar toch komen de meeste problemen voor als de vloer niet goed onderhouden wordt. Omdat hout zacht is ontstaan er sneller krassen zo kunnen zware meubels maar ook huisdieren sneller voor krassen zorgen. Hout neemt ook snel vocht op dus het is af te raden om hout te plaatsen in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer. Door luchtvochtigheid kan er ook voor zorgen dat er bij een houten vloer kieren ontstaan en dat de vloer bol gaat staan. Zoek je toch de uitstraling van hout maar vind je al deze kenmerken van hout niet zo aantrekkelijk dan kun je ook kiezen voor houtlook tegels.

Houtlook tegels

Ongeveer 10 jaar geleden kwamen de houtlook tegels op de markt. Niemand werd hier heel warm van want het was goed te zien dat het tegels waren. De afgelopen jaren hebben de houtlook tegels een hele ontwikkeling meegemaakt. Waardoor ze steeds aantrekkelijker zijn geworden. De houtlook tegels zijn nu niet eens meer te onderscheiden van echt hout. Bij houtlook tegels heb je ook heel veel keuze. Naast dat je verschillende kleuren kan kiezen kun je ook kiezen voor weinig of veel structuur. Voor vloertegels in Etten-Leur kun je verschillende zaken bezoeken maar ook online kijken.

Alle voordelen van houtlook tegels

Er zijn heel veel voordelen als het aankomt op hout look tegels. Zo zijn ze niet te onderscheiden van echt hout, nemen ze geen vocht op dus zijn ze ook te gebruiken in de badkamer, zijn ze heel goed te gebruiken met vloerverwarming omdat deze ook een hele goede warmtegeleiding heeft en omdat de tegel zelf al onder een hele hoge temperatuur gebakken wordt en geen vocht op neemt. Tenslotte is er weinig tot geen onderhoud vereist. Af en toe stofzuigen en dweilen en je bent klaar.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten