Wanneer je huis zonder makelaar verkopen?

Ben je van om je huidige woning te gaan verkopen? Dan wil dit niet altijd zeggen dat dit ook via een makelaar moet gebeuren. Want een woning kun je ook prima zonder makelaar verkopen. Je kunt dit zelf doen of het verkopen aan een bedrijf die handelt in vastgoed zoals Bagro Vastgoed.

Je bent bereid tijd en geld in de verkoop te steken  

Het verkopen van je eigen woning kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn, maar wellicht heb je er al ervaring mee of ben je gewoon simpelweg bereid om hier de tijd voor te nemen en dan wat makelaarskosten te besparen bij het verkopen van je woning. Wellicht ken je al een aantal potentiĆ«le kopers en kun je heel gemakkelijk met hen een overeenstemming vinden over de verkoopprijs. Dan is het natuurlijk ook niet nodig om hier een makelaar voor in te schakelen. Mocht dit niet het geval zijn dan zul je zelf de promotie moeten verzorgen. Denk hierbij aan het promoten van je woning op sites al funda. Je hebt zelf natuurlijk een veel kleiner netwerk in vergelijking met de makelaar. 

Huis verkopen aan een vastgoedbedrijf bij een scheiding

Het kan soms ook voorkomen dat je om een andere of persoonlijke redenen zo snel mogelijk van een huis af wilt. Dan is het niet gemakkelijk om met een makelaar te werken. 

Hierbij kun je denken aan een scheiding, als je dit zo snel mogelijk wilt afhandelen en het geld wil verdelen dan is het vervelend om eerst een heel traject met een makelaar te doorlopen. 

Huis verkopen en terughuren

In sommige gevallen heeft men het geld gewoon nodig, daarom kiezen sommige huishouden er ook voor om dit huis aan een vastgoedmakelaar te verkopen en dit vervolgens ook weer terug te huren. Hierdoor kan men in het huis blijven wonen, maar ben je tijdelijk wel van bepaalde schulden af en hoef je verder ook niet te verhuizen. 

Reactiemogelijkheid is gesloten