Waarom is het leuk om in Roosendaal te wonen?

Roosendaal is een stad in het Zuiden van het land, om precies te zijn in Noord-Brabant. Ben je op zoek naar een koophuis, dan is Roosendaal een leuke stad om in op zoek te gaan naar je droomhuis. We vertellen je waarom het leuk is om in Roosendaal te wonen.

Voor ieder wat wils

In Roosendaal is er voor ieder wat wils te vinden. Houd je bijvoorbeeld van oude huizen? Dan is er in het centrum van de stad volop keuze. Hier staan veel oude huizen, van klushuizen tot oude huizen die vanbinnen volledig zijn gemoderniseerd. Woon je liever in een nieuwbouwwijk? Dan zijn er ook hiervan genoeg te vinden in de stad. In het centrum woon je tussen de levendigheid, in een buitenwijk woon je rustiger tussen de gezinnen. Je kunt er zelfs voor kiezen om in Roosendaal aan de rand van de stad te wonen op bijvoorbeeld een boerderij. Er is voor iedere levensstijl een woning te vinden in Roosendaal. Een makelaar kan je adviseren bij het kopen van een huis in Roosendaal.

Een stad met het gemoedelijke van een dorp

Roosendaal is officieel een stad, maar het heeft het gemoedelijke van een dorp. Veel mensen kennen elkaar en in de café’s in de stad zie je vaak dezelfde mensen. Ook in de buitenwijken heerst er een ‘ons kent ons’ gevoel. Voorbeelden zijn de wijken ‘Tolberg’ en ‘De Dijken’ in Roosendaal. Deze wijken zijn een soort kleine dorpen waarin bijna iedereen elkaar kent en tegenkomt in de winkelcentra van deze wijken. Roosendaal is een stad waar een erg gemoedelijke sfeer heerst, niet alleen met carnaval maar het hele jaar door.

Er is volop te beleven

In Roosendaal wordt regelmatig iets leuks georganiseerd. Er is volop te beleven voor jong en oud. Het motto van de stad is niet voor niets ‘Beleef ‘t in Roosendaal’. Buiten de evenementen die worden georganiseerd zijn er ook genoeg leuke winkelcentra te vinden, zoals ‘De Passage’ en outletcentrum ‘Rosada’. Natuurlijk zijn er genoeg andere leuke winkels van lokale ondernemers in de binnenstad te vinden en kun je heerlijk eten in de gezellige restaurants. Ook zit in Roosendaal ‘Indoor Skydive’, de nummer 1 windtunnel van de Benelux. Wil je een dagje naar een andere stad toe? Dan ligt Roosendaal dichtbij andere leuke steden, zoals Breda, Rotterdam en Antwerpen.

Reactiemogelijkheid is gesloten