Verbouwen of verhuizen?

Staat u voor de keus: verbouwen of verhuizen? Dan kunt u natuurlijk een bloempje plukken en de blaadjes er één voor één af plukken. Dit kan een leuke manier zijn om de knoop door te hakken. Maar deze keuze is dan natuurlijk niet op feiten gebaseerd. En dan kunt u zich afvragen of u wel een verantwoordelijke keuze gemaakt heeft.

Er zijn duizend redenen te bedenken waarom u ontevreden kunt zijn over uw huidige woning. Te klein of te groot, geen zolder, onhandige indeling, geen tuin, te drukke buurt, en ga zo maar door. Valt de buurt tegen of droomt u al jaren van een tuin, dan is de keus tussen verbouwen en verhuizen niet zo moeilijk. Maar zit de ontevredenheid in uw huis zelf dan is het zeer de moeite waard om de voors en tegens van verbouwen en verhuizen tegen elkaar af te zetten.

Aan adviseurs wordt regelmatig gevraagd of ze willen meedenken over de financiële consequenties van het kopen van een huis. De adviseur bespreekt dan ook de behoeften die aan zo’n verhuiswens ten grondslag liggen. Waarom wil men verhuizen? Vanwege een grotere badkamer? Of een extra slaapkamer? En vooral: heeft men ook nagedacht over de alternatieven die er zijn? Want met een verbouwing kan vaak verrassend veel. Door alle voors en tegens van de verschillende opties op een rijtje te zetten kan men pas werkelijk een verantwoorde keuze maken.

Bij een bouwbedrijf Breda kunt u samen met een expert op dit gebied praten over al de mogelijkheden als je in de zin van verbouwen denkt. Zoals hierboven al is gezegd is er met een verbouwing meestal meer mogelijk dan vaak door de mensen word gedacht.

Wordt je huis tijdelijk onbewoonbaar door het verbouwen of verhuizen? Huur dan een camper!

Reactiemogelijkheid is gesloten