Huis kopen? Vraag financieel advies aan bij Financieel Pakhuys Brabant

huur- of koopwoning uitkiezenVanaf begin 2013 is er een provisieverbod ingegaan voor advies bij gecompliceerde financieel producten. Waar financieel adviseurs voorheen nogal onduidelijk waren over tarieven, weten consumenten nu van te voren duidelijk waarvoor ze gaan betalen. Financieel adviseurs proberen van alles om consumenten te verleiden, zo worden consumenten met lage tarieven verleidt. Vooral bij hypotheken is er aardig veel concurrentie. Voor consumenten is het wel belangrijk om erop te letten dat je niet altijd voor de goedkoopste adviseur kiest, want goedkoop hoeft niet altijd het beste te zijn.

De meest bekende financieel adviseurs vragen voor een hypotheek advies tussen de 2000 en 3000 euro. Voor veel consumenten lijkt dit veel, maar in de oude situatie werd soms veel meer betaald in de vorm van een provisie die deel uitmaakte van de hypotheek. Door het provisieverbod zal er een toenemende concurrentie plaatsvinden, waardoor de prijzen voor advies ook zullen afnemen.

Een financieel adviseur kiezen

Wanneer u contact opneemt met een financieel adviseur zoals bijvoorbeeld Financieel Pakhuys Brabant, dan weet u dat het eerste kennismakingsgesprek kostenloos is. Daarna kunt u ook voor volgende gesprekken een offerte aanvragen. Gaat u op zoek naar een financieel adviseur dan is het aan te raden om bij diverse adviseurs een offerte aan te vragen om vervolgens de adviseur te kiezen waarbij u het beste gevoel heeft.

Bereidt jezelf goed voor

Wat voor consumenten zeker een voordeel is van het provisieverbod is dat men nu voor minder advies ook daadwerkelijk minder betaald. Door voorafgaande een advies informatie in te winnen, kun je aanzienljik op de kosten van hypotheekadvies besparen. Wanneer het u niet zo veel uitmaakt of u een adviseur heeft, waarbij u letterlijk aan tafel zit en die u in de ogen kunt aankijken, dan kunt u ook bij online hypotheekadviseurs terecht. Hierbij kunt u zelf uw gegevens invullen en vervolgens via enkele rekenmodellen de bij u best aansluitende hypotheek afsluiten.

Reactiemogelijkheid is gesloten