Woningontruiming

Er worden nog steeds elke week hennepkwekerijen ontdekt. De hennepplanten bevinden zich vaak op de zolder verdieping.  Minder dan een week geleden is er in Groningen een hennepkwekerij ontdekt door oplettende buurtbewoners. Deze hebben de politie ingelicht. Een 51-jarige bewoner is aangehouden. De kosten van de woningontruiming zullen worden verhaald op de verdachte.

De kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Een gespecialiseerd bedrijf zal de hennep plantage verwijderen. Ze zullen de woning waar nodig is reinigen en bewoonbaar maken. Het huis wordt klaargemaakt om verkocht te worden.

Enkele weken geleden zijn er op een woonwagenkamp meerdere hennepplantage aangetroffen. De bewoners van de woonwagens zijn er niet uitgezet. Dit zorgde voor veel vragen bij enkele partijen in de commissie Algemene Zaken. Volgens het beleid van verhuurders moet ene huurder in wiens woning door de politie een hennenplantage is ontdekt, uit zijn woning worden gezet.

In een onderzoek wat onder 3000 Nederlanders is afgenomen over de woningontruiming blijkt dat het merendeel het onterecht vinden dat huurders in hun huis mogen blijven, nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen. 30,1% van de ondervraagden vindt dat het aan de omstandigheden ligt of de huurder uit zijn  huis moet worden gezet.

Reactiemogelijkheid is gesloten