VR makelaardij

Minecraft is een ontzettend populair spel waarin iedereen eigen bouwwerken kan ontwerpen en maken. Het is daarmee een soort virtuele zandbak waar een nieuwe generatie bouwers en makelaars uit zal voortvloeien. Minecraft was ook één van de voornaamste titels voor zowel de Microsoft HoloLens als de Samsung Gear VR. Naast spelen met virtuele bouwblokken ontstaat er een nieuwe sector; VR makelaardij. Binnen Virtual Reality vastgoed zijn er ontzettend veel mogelijkheden waaronder VR bouw projecten en de Virtual Reality makelaar. Je kunt VR makelaardij uitvoeren op kantoor of online waarbij wandelen in een virtueel huis tot de mogelijkheden behoort. Virtual Reality vastgoed is de toekomst voor makelaars, ontwerpers en project ontwikkelaars.

Virtual Reality vastgoed heeft de toekomst

Het internet heeft de makelaardij flink op zijn kop gezet, je moet als makelaar innoveren om succes te boeken. De Virtual Reality makelaar is de volgende stap in deze modernisering van de sector, ditmaal heeft het consequenties binnen alle disciplines in de bouw; van ontwerp tot aan oplevering. Virtual Reality vastgoed is niet zomaar een 3D model verkopen, het is een manier om vastgoed toegankelijker te maken voor de koper, en efficiënter in te zetten voor de Virtual Reality makelaar.

VR bouw projecten

Een gebouw is een driedimensionaal object, er worden vaak maquettes gemaakt om een ruimtelijke impressie te krijgen van een ontwerp. Maar een perspectief van boven is heel anders dan door de gangen lopen op ware grootte. Met Virtual Reality vastgoed kun je een gedetailleerd 3D model door een VR headset bekijken, je kunt door een gebouw lopen dat alleen nog maar in de computer bestaat. Zo werd er voor Artsen Zonder Grenzen een veldhospitaal ontworpen dat gebruikt zou worden in een oorlogsgebied. De artsen werden betrokken in het ontwerp proces, met VR headsets konden ze het model op ware grootte bekijken en het ontwerp verder verfijnen.

De Virtual Reality makelaar

Huizen verkopen via internet is niet meer de uitzondering, het is de standaard geworden. Dat had enkele decennia geleden niemand kunnen voorspellen. De Virtual Reality makelaar klinkt nu nog als een vreemde term, verbaas je niet wanneer dit binnen enkele jaren ook een standaard uitdrukking wordt. Stel je wilt een appartement in Australië verkopen aan een stel uit Nederland. Je kunt ze niet eventjes op en neer laten vliegen, en foto’s zeggen ook niet zoveel. Met VR makelaardij kun je de locatie tot in het kleinste detail laten zien, op basis van panorama fotografie, 360 video of 3D modellen.

Voordelen van VR makelaardij

Het kan ingewikkeld te zijn om de voordelen van VR makelaardij in woorden te beschrijven, met praktische voorbeelden wordt direct duidelijk wat de potentie is van Virtual Reality vastgoed.

Kaf van het koren scheiden als Virtual Reality makelaar

Het kan lastig zijn om als makelaar de echt geïnteresseerde kopers te scheiden van de rest. Ook de klant kan zich niet altijd een duidelijk beeld vormen van de mogelijkheden. Bied bijvoorbeeld VR tours aan via de website, potentiële klanten kunnen deze rustig thuis bekijken. Wanneer je ze een Cardboard smartphone houder geeft zul je als Virtual Reality makelaar niet snel vergeten worden.

Klanten op locatie bedienen

Wanneer het vastgoed zich aan de andere kant van de wereld bevindt zul je een oplossing moeten bedenken. In de VR makelaardij bestaan grenzen niet meer, je kunt op kantoor een VR tour geven van een locatie op duizenden kilometers afstand. Je kunt hiervoor een VR set huren of aanschaffen, afhankelijk van de behoefte. Het gaat ook de andere kant in, als Virtual Reality makelaar kun je ook klanten bedienen zoals expats die zich oriënteren op een huis in een ander land. Ga van een “platte” presentatie naar een volledig interactieve VR voorstelling.

Maatwerk Virtual Reality vastgoed

Mooi zo’n modelwoning, maar hoe ziet de keuken er uit in het rood? Geen probleem, dat past de Virtual Reality makelaar wel even aan. De klant kan direct in die rode keuken rondlopen, mits je de juiste Virtual Reality software hebt behoort een virtueel eitje bakken ook tot de mogelijkheden! Je kunt 3D modellen direct naar wens aanpassen, dat biedt mogelijkheden die met een standaard tekening of maquette nooit mogelijk zouden zijn.

Productie en planning in VR bouw projecten

We mogen uiteraard ook de VR bouw niet vergeten, die mooie ontwerpen moeten uiteindelijk ook gerealiseerd worden. We zien nu al vaak 360 graden fotografie om lopende bouwprojecten vast te leggen, en ook in de planning kan een VR presentatie op ware grootte zaken aan het licht brengen die via andere technieken niet mogelijk zijn. De VR bouw is daarmee een cruciaal deel geworden van het Virtual Reality vastgoed.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten