Verstoppingen

Je hebt het wellicht niet in de gaten, maar er zijn verschillende plaatsten in je woning waar een leiding verstopt kan raken. De afvoerleidingen van je badkamer, toilet, en keuken komen allemaal op het riool uit. Vaak lopen de leidingen ook onder je woning.

Verstopte afvoer

Het kan dus voorkomen dat je afvoer verstopt zit. Er zijn meerdere oorzaken die dit kunnen veroorzaken. Dit hangt een beetje af van de locatie van de verstopping. Maar veelal de meeste verstoppingen komen door het onjuist gebruik van afvoeren. Door er dingen in te gooien die er niet inhoren.

Verstopte WC
De wc kan door verschillende oorzaken verstopt raken. Echter gebeurd het vaak doordat er allerlei spullen ingegooid worden die er niet in horen. Regelmatig komen verstoppingen in de wc door maandverband of tampons. Maar ook als er teveel wc papier gebruikt wordt kan de wc verstopt raken. Ook het gebruik van vochtige billendoekjes zorgen vaak voor een verstopte wc omdat ze niet verteren en makkelijk kunnen blijven hangen.

Keuken
In de keuken komen verstoppingen over het algemeen doordat er vet, etensresten en koffiedik in de gootsteen gespoeld worden. Deze zorgen ervoor dat de leidingen verstopt raken. In de keuken kun je vaak wel zelf een verstopping verhelpen door de sifon onder de wasbak los te maken en schoon te maken. Vaak zit de verstopping alleen hier.

Badkamer
Verstoppingen in de badkamer hebben meestal ook een oorzaak die door mensen zelf veroorzaakt wordt. Vuil in de afvoerputjes, zoals haren. Haren gaan zich ophopen en zorgen dat de afvoerputjes dicht gaan zitten. Zorg ervoor dat je de putjes regelmatig schoonmaakt om verstoppingen te voorkomen.

Riool
Als de riolering verstopt zit kan het zijn dat er in huis een sterke geur komt te hangen. Hierdoor weet je dat het niet goed zit. Vaak kun je de oorzaak makkelijk opsporen, maar er zijn situaties waar je een speciaal bedrijf voor moet laten komen. Deze hebben speciale camera-apparatuur en kunnen zo de verstopping oplossen.

Reactiemogelijkheid is gesloten