Goedkope rolluiken op maat

De hele woning voorzien van rolluiken kan een flinke investering zijn. Daarom wil iedereen zeker zijn over de kwaliteit van de rolluiken. Het is namelijk een idee om verschillende offertes aan te vragen en daarvan de goedkoopste uit te kiezen. Maar het is wel verstandig om bij de goedkoopste rolluiken te kijken naar de kwaliteit. Bij goedkope rolluiken kan het namelijk zo zijn dat de kwaliteit niet heel hoog is. Misschien is het verstandig om iets meer geld uit te geven zodat u verzekerd bent van de kwaliteit van de rolluiken.

Waarom rolluiken?

Naast de zonwerende functie hebben rolluiken nog veel meer te bieden. Misschien is het verstandig om deze functies goed op een rijtje te hebben voor u besluit om rolluiken aan te schaffen.

  • Isoleren van warmte
  • Isolatie voor geluid
  • Meer privacy
  • Inbraakpreventie
  • Verduistering

In de koude periode gaat er veel warmte van de woning verloren bij de ramen. Het lijkt dan bijna onmogelijk om de woning lekker warm te houden. Met rolluiken worden de ramen hermetisch afgesloten en kan de warmte niet verloren gaan. Op deze manier kan u geld besparen op de energie rekening, na verloop van tijd is de investering weer gedeeltelijk terugverdiend. De rolluiken zorgen er ook voor dat de geluiden van buitenaf niet hoorbaar zijn. Daarnaast is het voor de voorbijgangers onmogelijk om naar binnen te kijken. Zo kan u heerlijk genieten van een rustige avond en is het ook echt stil.

Goedkope rolluiken kopen

Rolluiken hebben veel voordelen te bieden maar toch speelt de prijs een belangrijke rol. Iedereen wil namelijk goedkope rolluiken kopen met kwaliteit. En dit is zeker mogelijk wat op een aantal onderdelen kan u namelijk geld besparen. Om u een idee te geven van de prijsopbouw gaan we alle onderdelen even langs.

Maat

Om de voordelen van rolluiken te ervaren moeten deze natuurlijk de juiste maat hebben. Het is onmogelijk om op de afmetingen geld te besparen. Het is daarentegen wel mogelijk bij de keuze voor materiaal. Bij grote afmetingen zijn kunststof rolluiken zijn nu eenmaal goedkoper dan aluminium rolluiken. Aluminium zijn daarentegen wel beter bestand tegen een heftige storm en bieden u de eerder genoemde voordelen.

Bediening

De bediening van rolluiken is wel een factor waar geld op bespaard kan worden. De rolluiken worden standaard geleverd met handbediening, dit is dan ook de goedkoopste oplossing. Met behulp van een bandopwinder kunnen de rolluiken omhoog en omlaag gedaan worden. Om de besturing van het rolluik makkelijker te maken is het mogelijk om voor elektrische rolluiken te kiezen. Deze worden met behulp van een afstandsbediening of schakelaar bediend.

Montage

Op de montage van de rolluiken kan ook geld bespaard worden. U kan er namelijk voor kiezen om de rolluiken zelf op te hangen. Bij handmatige rolluiken is dit een goede optie. Heeft u gekozen voor elektrische rolluiken? Dan is het wel aan te raden om de montage door een elektricien uit te laten voeren. Bij de ramen op de hogere verdieping kan het namelijk veel moeite kosten om de rolluiken op de juiste manier te bevestigen.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten