Financiële regels veranderen, haal je voordeel uit je huis!

Ieder jaar zijn er tegenwoordig wel aanpassingen betreft de financiele voordelen in Nederland. Door de crisis is er ieder jaar wel ergens een kortingsregeling op of is de btw lager. Daarom moet u sommige uitgaven niet uitstellen maar juist nu inplannen.

 Hypotheekrente

Wanneer u hypotheekrente betaald en u heeft volgend jaar minder inkomen, dat in een lager belastingtarief valt dan mag u de rente over de eerste zes maanden dit jaar al betalen en aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit moet natuurlijk van uit de bank ook goed gekeurd worden. Vooruit betalen is helemaal interessant wanneer volgend jaar uw pensioen ingaat.

 Schenking aan kinderen

Nu mag u aan uw kinderen belastingvrij geld schenken. Tot 5141 euro mogen ze dit jaar gesteund worden door hun ouders of voogd.  Wanneer deze schenking besteed wordt aan een huis mag er zelfs 100.000 euro belastingvrij geschonken worden. Deze regel geldt echter in 2014 nog steeds, dus hoeft niet voor de kerstdagen.

 Vermogensbelasting

Op dit moment betaalt u 1,2% vermogensbelasting voor vermogen boven de 21.139. De peildatum is 1 januari 2014. Voor uw volgende belastingaangifte. Wanneer er dan ook grote uitgaven gepleegd moeten worden zoals aan een verbouwing door bouwbedrijf Breda, dan is het verstandig deze aan te vragen in 2013. Daar plukt u in 2015 pas de vruchten van natuurlijk.

Reactiemogelijkheid is gesloten