Tuinrenovatie

Soms is er geen andere optie dan tuinrenovatie. Geef uw tuin een grote beurt met behulp van een hovenier.
Een opknapbeurt

Of u nu een toegewijd tuinier bent, of iemand die liefst zo min mogelijk in de tuin doet, vroeg of laat is elke tuin toe aan een opknapbeurt. Gemiddeld is dat ongeveer eens in de 10 jaar. Het hoeft niet alleen te zijn dat uw tuin verwaarloosd is, het ontwerp kan ook niet meer bij uw wensen passen. Bij tuinrenovatie komen de volgende klussen kijken:

  • Verwijderen van onkruid
  • Snoeien van bomen en struiken
  • Verwijderen of verplaatsen van beplanting
  • Vervangen of aanvoeren van grond
  • Herstellen van straatwerk

Wat kost tuinrenovatie?

De precieze kosten van tuinrenovatie worden bepaald door de eigenschappen van uw huidige tuin, de omvang van de rnovatieklus en uw specifieke wensen. Zo is gras goedkoper dan bestrating, em scheelt het ook als u bepaalde elementen van uw tuin of beplanting kan behouden. Gemiddeld laat u opnieuw uw tuin aanleggen voor € 50 tot € 100 per m2. Deze richtprijs is inclusief arbeidsuren en materiaalkosten.

Niet alles hoeft weg

In veel gevallen is tuinrenovatie een betere optie dan een volledig nieuwe tuin, omdat dan niet alles weg hoeft. U behoudt de basis van uw tuin, en de hovenier bekijkt waar beplanting verplaatst moet worden, waar dingen verwijderd moeten worden en welk bestaand straatwerk opnieuw kan worden gebruikt. Zo kan een opknapbeurt plaatsvinden zonder dat alles nieuw hoeft te worden aangeschaft.

Meteen groen

Het voordeel van een gerenoveerde tuin is dat niet alle beplanting nieuw en jong zal zijn. Bestaande planten, struiken of bomen zullen al meer begroeiing hebben en geven uw tuin daardoor een volwassen uitstraling. Na de tuinrenovatie hoeft u dus niet te wachten op resultaat, maar heeft u meteen weer groen om u heen.

Reactiemogelijkheid is gesloten