Overlast van muizen

In de zomer komen de mieren weer onze tuinen en huizen binnenwandelen. Niet zo fijn zeker niet als ze met velen zijn. Vanaf het voorjaar gaan de mieren op zoek naar eten en ze zullen al snel op weg zijn naar je keukenkastjes. Het beste is om over te gaan tot actie wanneer je de eerste mieren gezien hebt, de mieren volgen namelijk een spoor een voor je het weet zit je me een hele colonne mieren in je woning.

Mieren zijn op zoek naar voedsel en hebben een goed systeem om deze te vinden, je zult ze dus niet zo makkelijk kunnen tegenhouden. Etensresten zijn voor mieren ideaal, niet alleen de keukenkastjes bevat deze maar ook de aanrecht, de koelkast, de vloeren en de voorraadkast. Genoeg eten is er vaak wel te vinden in huis en daarnaast hebben mieren niet veel nodig om te overleven.

Mieren bestrijden kun je door een professional aan laten pakken maar daarnaast kun je ook zelf al een hoop doen. Sowieso beginnen met het weghalen van zo veel mogelijk etensresten. Daarnaast is het belangrijk het mierennest op te sporen, je kunt hier eventueel kokend water over gieten om de mieren te verdelgen. Indien je dit te barbaars vind zijn er in tuincentra of zelf supermarkten allerlei middelen te vinden zoals mierenlokdoosjes of mierenpoeder. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook biologische bestrijdingsmiddelen op de markt waarmee je bijvoorbeeld hun spoor kunt onderbreken zodat ze ergens anders naar toe zullen gaan.

Reactiemogelijkheid is gesloten