Meest voorkomende redenen voor een zwembadrenovatie

Na een aantal jaren kan het voorkomen dat je zwembad gebreken gaat vertonen. Alles heeft een levensduur en dus ook het zwembad en de onderdelen daarvan gaan op ten duur kapot. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om een geheel nieuw zwembad te laten plaatsen, echter is dat altijd een stuk duurder dan je zwembad laten renoveren. Waarschijnlijk hoeft ook niet alles van het zwembad altijd gerenoveerd te worden. In dit artikel vind je de meest voorkomende reparaties. 

Nieuwe zwembadfolie

De zwembadfolie (of liner) is een laag kunststof waarmee het zwembad compleet afgedicht wordt, het wordt gemaak van pvc en het is daardoor goed bestand tegen zout, chloor en andere chemische producten. De folie is de reden waardoor zwembaden blauw kleuren aangezien dat de standaard kleur is, echter heb je nog veel meer mogelijkheden qua kleuren en patronen. Buiten de standaard zwembadfolie heb je ook de stevigere gewapende zwembadfolie, deze is voorzien van polyester waardoor hij veel steviger is. Bij grote scheuren of andere slijtages moet je de zwembadfolie vervangen, dit kan je het beste door een gespecialiseerd bedrijf laten doen aangezien het lassen van de folie moeilijk is. 

Kapotte pompen en filters

De pompen en de filters zijn heel belangrijk om het zwemwater schoon te houden. Als deze kapot zijn zal het water aangetast worden aangezien het chloor niet meer goed gemengd kan worden. De filters zijn ook belangrijk om viezigheden zoals haren, schilfers, bladeren & insecten uit je water te krijgen. Aangezien er jaarlijks nieuwe ontwikkelingen op de markt komen op het gebied van pompen en filters is het niet onverstandig om de nieuwere versies te laten plaatsen als het zwembad al een aantal jaren oud is en er een pomp of filter kapot is gegaan. Hiermee bent u weer jaren verzekerd van schoon zwemwater. 

Afdekkingen

Zwembadafdekkingen zijn belangrijk voor een zwembad aangezien deze veel vuil buiten houden, een isolerende functie hebben en kleine kinderen en huisdieren kunnen opvangen als deze vallen. Doordat ze afdekkingen meestal elektronisch worden aangestuurd gaan ze ook meestal kapot, zeker de lamellenafdekking zijn fragiel als het gaat om stevigheid, deze zitten lichtjes en elkaar vast en vallen relatief makkelijk uit elkaar. Als een lamellenafdekking wordt opgerold wanneer er een deel niet goed vast zit dan kan het rolmechanisme ook nog eens kapot gaan. Als er nog geen afdekking op het zwembad zit kan dat ook een reden zijn voor een renovatie. Door het aanpakken en vervangen van veel onderdelen plus het aanleggen van een mooie zwembadafdekking kan het zwembad weer jaren mee.

Reactiemogelijkheid is gesloten