Leer een heerlijk stukje vlees bereiden op een Green Egg

Een Green Egg geeft de kans om de heerlijkste stukje vlees te bereiden. Op een Green Egg kunnen ook verschillende gerechten bereid worden. Zo is het mogelijk om een stuk vis te roken of een pizza te bakken. De Green Eggs zijn snel op de juiste temperatuur en worden aan de buitenkant niet warm. Op deze manier kunnen de kleine kinderen zich niet aan de barbecue branden. Om goed op een Green Egg te leren bakken zijn er verschillende cursussen en workshops te volgen.

Grill academy cursussen

Om een echte barbecue professional te worden zijn er twee cursussen. Om te beginnen is er een grill academy cursus voor beginners vervolgen een voor de gevorderden.

Grill academy basis

Bij deze cursus gaan we aan de slag met de basis voor het barbecueën. We starten bij het begin en zorgen ervoor dat u na de cursus op een professionele manier kan barbecueën. De volgende zaken komen tijdens de cursus aan de orde:

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is altijd noodzakelijk. Om deze rede beginnen we met het aansteken van de barbecue de juiste temperatuur is namelijk essentieel. Als de temperatuur van de Green Egg niet hoog genoeg is zal het vlees niet op de juiste manier bereid kunnen worden.

Technieken

In de cursus geven wij u informatie over verschillende technieken. Bij de meest gebruikte techniek wordt het vlees boven de warmtebron gebakken dit is de directe techniek. Het vlees kan ook bereid worden doormiddel van de warme lucht of rook. Met een open of gesloten deksel barbecueën kan al een hele andere structuur aan het vlees geven.

Smaaktest

Het gebruikte type brandstof geeft een bepaalde smaak aan het vlees. Zo zal eens stukje vlees van een kolen barbecue heel anders smaken dan van een elektrische barbecue. Na het doen van de smaaktest gaan we aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten. Vervolgens is het tijd om alles weer op te ruimen. We leggen duidelijk uit hoe de barbecue het beste schoongemaakt kan worden.

Big Green Egg workshop

Tijdens een big Green Egg workshop gaan we u de mogelijkheden laten zien die de barbecue biedt. De professionals beginnen met het bereiden van heerlijke gerechten vervolgens geven zij u de kans om zelf aan de slag te gaan. Op deze manier leert u op de juiste manier met de Green Egg om te gaan en welke smaken goed met elkaar te combineren zijn.

Voor een grote groep is het mogelijk om een Green Egg workshop op locatie te volgen. Er kan keuze gemaakt worden tussen verschillende barbecues en workshops. De professionals nemen alle benodigdheden mee naar de door u gekozen locatie. Deze workshop kan heel goed gevolgd worden tijdens een personeelsuitje of bruiloft. Tijdens de workshop krijgt namelijk iedereen de kans om de heerlijkste maaltijden te bereiden en informatie op te doen. Na het volgen van deze workshop bent u in staat om een heerlijk stukje vlees voor uw vrienden en familie te bereiden.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten