Hoe overleeft je tuin de zomer?

Het is weer vakantie. Na de afgelopen tijd druk bezig te zijn geweest in de tuin, kan dit voor problemen zorgen als je op vakantie gaat. Je hebt namelijk geen zin in een overwoekerde of dorre tuin bij thuiskomst van je vakantie. Met deze tips kun je dit voorkomen.

Lieve buren

Vraag buren, familie of vrienden of ze in jouw vakantie de planten water willen geven. Door hen dit te laten doen, voorkom je dat je een tuin vol dode planten aantreft. Dit is zonde van alle moeite. Zijn je buren zelf ook op vakantie? Zorg dan voor een automatisch sproeisysteem als je langer dan 2 weken weg bent.

Maaien van het gras

Trots op je groene gazon? Om dit te behouden is het van belang dat ook tijdens je vakantie je gras regelmatig wordt gemaaid. Zo voorkom je dat onkruid zich gaat vestigen. Maai het gras niet extra kort voor je vakantie. Zo wordt je gazon kwetsbaarder voor de zon en is de kans groot dat je een geel gazon aantreft bij thuiskomst. Maai je gras zelf als je in de vakantie lekker thuis blijft of laat dit doen als je op vakantie bent.

Onkruid

Tijdens je vakantie is het lastig tegen te houden dat onkruid gaat groeien. Dit kun je niet voorkomen. Wel kun je voor vertrek je bestrating onkruidvrij maken en zand in de voegen vegen. Zo krijgen nieuwe onkruidzaden minder kans. Op deze manier voorkom je een tuin die overwoekerd is met onkruid als je thuis komt.

Verhuis je planten

Verhuis planten die in een pot zitten naar schaduwrijke plekken in je tuin. Zo voorkom je dat je planten doodgaan doordat ze te lang in de zon staan. Doe dit ook met planten die je binnen in huis hebt staan. Nog beter is het om je kamerplanten buiten in de schaduw te zetten.

Vijver

Heb je een vijver? Verwijder dan van tevoren alle draadalgen uit de vijver. Draai met een stok in de vijver, de draadalgen maken zich hieraan vast waardoor je ze er gemakkelijk uit kunt halen. Zorg ervoor dat een lieve buurman een klein beetje water in de vijver sproeit met een tuinslang als je bang bent dat de vijver gaat verdampen.

Zomerproof

Ga je niet op vakantie? Zorg dan voor een gezellige tuin die helemaal zomerproof is. Denk aan een fijne barbecue, gezellige zitjes met kussens en kaarsen en eventueel een overkapping voor de nattere dagen. Al deze benodigdheden om je tuin zomerproof te maken zijn online te bestellen op de website van Warentuin.

Reactiemogelijkheid is gesloten