Hekwerk voor uw tuin

Wanneer u een hekwerk in een tuin wilt plaatsen, wordt dit ook wel een tuinhekwerk of afrastering genoemd. Er zijn verschillende vormen van tuinhekwerken welke onderverdeeld kunnen worden in sierhekwerken, gaashekwerken en staafhekwerken

Een van de meest gebruikte vormen van tuinhekwerken zijn sierhekwerken. Deze hekken worden vaak op maat gemaakt en zijn meestal van staal. Ze worden vaak versierd met ornamenten, krullen en punten. Deze hekwerken dienen als afrastering van een terrein maar tevens mogen ze gezien worden omdat ze leuk zijn om te zien. Het gebeurd ook regelmatig dat men een sierhekwerk combineert met een gaashekwerk of een staafhekwerk.

Een gaashekwerk bestaat uit palen die met een dwarsligger aan de bovenzijde met elkaar verbonden zijn. Hierbij wordt er gaas van staal over de palen gespannen. Dit soort hekwerken wordt vooral gebruikt om grote tuinen of erven af te scheiden en eventueel ontoegankelijk te maken. Zo kun je denken aan een tuin die aan een bosrand grenst, waarbij het hekwerk indringers moet afweren en een duidelijke afscheiding moet maken. Het is hierbij niet zo belangrijk of het hekwerk mooi of niet mooi is.

Een staafhekwerk lijkt in principe op een gaashekwerk, het verschil is echter dat hier geen gaas maar matten op bevestigd worden. De matten zijn in dit geval veel steviger dan het gaas bij een gaashekwerk. Bij een gaas hekwerk moet het hekwerk regelmatig bijgespannen worden, dat hoeft bji een staafhekwerk niet.

Reactiemogelijkheid is gesloten