Tips voor een opgeruimde slaapkamer

In de zomervakantie hebben we naast tijd voor leuke uitjes ook tijd om achtergebleven klussen in en rondom het huis aan te pakken. Zo kun je de muren in de woonkamer van een vrolijk kleurtje voorzien, de tuin een make-over geven of de slaapkamer opruimen. In dit artikel willen wij jou graag een aantal tips geven voor een opgeruimde slaapkamer. Wanneer wij naar onszelf kijken dan valt het ons namelijk op dat onze slaapkamers niet zo groot zijn. Toch zijn we geneigd om deze plek, die eigenlijk bedoeld is om te slapen en bedoeld is voor romantiek, te gebruiken als opslagplaats. Benieuwd hoe wij van onze rommelkamer een opgeruimde slaapkamer hebben gemaakt? Lees dan verder en ga zelf aan de slag.

Tip 1: Minder meubels is meer ruimte

Om de slaapkamer knus en gezellig te maken en om voldoende spullen kwijt te kunnen, zetten we onze slaapkamer vaak bomvol met meubels. Echter oogt de slaapkamer door de grove nachtkastjes, het grote tweepersoonsbed en de grote kast alles behalve ruimtelijk en opgeruimd. Om onze slaapkamer echt goed op te kunnen ruimen hebben wij allemaal onze slaapkamer gestript. We hebben alles wat we in onze slaapkamer konden vinden eruit gehaald, zodat we met een schone lei konden beginnen.

Na het leeghalen van de slaapkamer zijn we begonnen met de basis. Een slaapkamer is bedoeld om te slapen. Ligt jouw bed ook niet meer zo comfortabel? Bezoek dan websites van beddenleveranciers zoals Slaaploods en zoek een heerlijk nieuw comfortabel bed uit. Vervolgens is het de kunst om de slaapkamer opgeruimd en ruimtelijk te houden. Onze tip: minder meubels is meer ruimte. Had jij in jouw slaapkamer altijd massieve nachtkasten staan? Vervang deze dan door kleine tafeltjes of krukjes om de slaapkamer licht en ruimtelijk te houden. Verder mag je slechts een kledingkast op de slaapkamer terugzetten. Verban andere grote en onnodige meubelstukken uit jouw slaapkamer. Geloof ons, het is het waard.

Tip 2: Ruim je kledingkast op

Onze tweede tip voor een opgeruimde slaapkamer is om je kledingkast op te ruimen. Vaak puilen de kledingkasten uit, terwijl je meer dan de helft toch niet meer draagt. Ook wij hebben met een kritische blik gekeken naar onze stapels kleren. Door de kledingkast lekker op te ruimen is de kast weer netjes en is er ruimte ontstaan om andere spullen op te bergen. De kleding die je niet meer wilt kun je schenken aan vrienden of lever je in bij jouw favoriete winkel in ruil voor korting.

Tip 3: Benut opbergmogelijkheden

Onze derde tip om de slaapkamer ruimtelijk en netjes te maken is om op zoek te gaan naar andere opbergmogelijkheden dan grote kasten. Zo zijn er bedden te koop die extra opbergruimte bevatten. Ideaal voor kleine slaapkamers. Je kunt bij deze bedden de bovenkant gemakkelijk omhoog halen om bij jouw spullen te kunnen. Ook zijn er voetenbanken te koop waarin je spullen kunt opbergen, zodat de slaapkamer opgeruimd en netjes oogt. Heb je op jouw slaapkamer onder het bed ruimte die je niet benut? Bij diverse beddenzaken en woonwinkels vind je boxen die je onder bed kunt schuiven. Dat ruimt heerlijk op!

Reactiemogelijkheid is gesloten