Een boxspring kopen

Tegenwoordig ziet men in vele slaapkamers de boxspring als populaire vorm van slaap combinatie. Vroeger legde men bij boxsprings vaak de link met hotels en vakantie, waardoor men boxsprings vaak met luxe en comfort associeert. De mooie designs en de hoge instap zijn voor veel mensen een goede reden om tot aanschaf van een boxspring over te stappen, wanneer zij op zoek zijn naar een nieuw bed.

Als je thuis geen boxspring hebt, is de kans groot dat je ooit wel eens op een boxspring hebt geslapen. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in de slaapkamer terugkomen. Daarnaast worden ze zoals we hierboven vermelden ook vaak in hotels en resorts gebruikt.

De boxspring

Wanneer je de term boxspring letterlijk vanuit het Engels naar Nederlands vertaald krijg je: ‘een doos met veren’. De behuizing die gebruikt wordt als het onderstel van de boxspring is meestal van hout en is gevuld met springveren. Het onderstel wordt ook wel eens van kunststof of metaal gemaakt. Het onderstel staat normaal op 4 poten en is vaak bekleed met stof. Op de ‘box met veren’ komt een matras en daar bovenop komt meestal een top matras. Vaak worden boxsprings ook geleverd met een hoofd- en voetenbord.  Boxsprings zijn erg comfortabel en staan daarnaast ook bekend om de goede ventilatie. Door gebruik te maken van springveren in het matras en een pocketvering matras, kan er een optimale ventilatie worden gecreëerd. Een boxspring kopen is een een erg goede optie als je op zoek bent naar een nieuw bed. Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van matrassen, topmatrassen en bedbodem.

 

 

Reactiemogelijkheid is gesloten