De populariteit van het boxspringbed

De boxspring is één van de populairste beddensoorten in Nederland. De geschatte verkoop van boxsprings wordt momenteel geschat op zo’n 70% in de Nederlandse beddenzaken. Waarom is de boxspring zo’n succes?

Wat is een boxspring en wat zijn de voordelen?

De boxspring wordt ook wel een combinatiebed genoemd. Het bestaat namelijk uit een onderstel en een matras. Soms wordt ook nog een topdekmatras toegevoegd en bestaat de combinatie uit 3 lagen. Daarnaast is de boxspring met veel verschillende materialen te combineren. Dit betekent dat het comfort, de materialen en de kleur naar eigen smaak zijn in te vullen. Er is dus voor iedereen een ideale boxspring. Een ander belangrijk voordeel is dat de boxspring hygiënisch is. Dit komt door de openstructuur van het pocketveringsmatras. Het pocketveringsmatras bestaat namelijk uit metalen veren die verpakt zijn in een zakje van katoen of ‘non-woven’ materiaal.

Naast voordelen zijn er ook natuurlijk ook nadelen

Naast voordelen zijn er ook nadelen van de boxspring. Sommige mensen vinden namelijk dat de 3 dubbele combinatie van een verende bedbodem met een verend matras en daarnaast nog een verend topdekmatras te overdreven is. Ook is het één combinatie waardoor het moeilijker schoon te krijgen is dan afneembare hoezen van een ander bed. Ook kan de boxspring een te groot geheel zijn voor de slaapkamer. Ook zijn boxsprings in veel varianten. Zo zijn er betaalbare boxsprings maar er zijn ook boxsprings aan de zeer dure kant.

Reactiemogelijkheid is gesloten