Wat voor een kast past er het best in mijn woonkamer?

Je kent het gevoel vast wel: je kijkt rond in je woonkamer en je bent nog steeds niet echt tevreden met die ene kast die je hebt staan. Je wilt graag een andere, om je interieur helemaal te vervolmaken en aan te laten sluiten bij de rest van je interieur. Maar dan dringt gelijk een vraag zich aan je op: wat voor kast past eigenlijk het best in mijn woonkamer? Je wilt namelijk wel de goede keuze maken. Een kast is namelijk een echte eyecatcher in je woonkamer en kan een interieur maken of breken. Kies daarom een kast die perfect bij jou past.

Een Scandinavische design kast

Grote kans dat die kast van jouw dromen een Scandinavisch design heeft. Waarom een Scandinavische design? Omdat je met de Scandinavische stijl alle kanten op kunt en dan vooral de goede. Een Scandinavische design kast kenmerkt zich door strakke lijnen, het materiaal hout en lichte kleuren zoals wit en lichtgrijs. Ofwel: kasten van natuurlijke materialen, die niet zozeer opvallen vanwege hun sprankelende kleuren, maar wel door een verbluffende schoonheid waarmee je je woonkamer gelijk helemaal afmaakt. Je woonkamer krijgt een rustieke sfeer door een Scandinavische design kast en dat is wel zo fijn, want een woonkamer is de ideale plek om tot rust te komen. Dan wil je ook een interieur dat bij dat rustige gevoel past.

De keuze is reuze

Ook al kies je voor een Scandinavische stijl, er is alsnog veel keuze uit design kasten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dressoir. Door het vele houtgebruik en de minimalistische kleuren krijg je een functionele, maar toch sfeervolle kast met Scandinavisch design. Staat ook nog eens heel stijlvol! En stoer, vanwege de natuurlijke, ruwe materialen die vaak gebruikt worden. Robuust en stijl gaan hand in hand in jouw woonkamer!

Een echte eyecatcher

Je kunt gaan voor een laag model kast, maar ook voor een model dat wat hoger is en de ruimte meer vult. Wat typisch voor de Scandinavische look is, is dat er vaak niet teveel items in de woonkamer worden gezet. Dit om de woonkamer ontspannen en rustig te houden. Eén mooie kast in Scandinavisch design wordt door de Scandinaviërs als perfect gezien. Meerdere kasten in de woonkamer is in de ogen van de Scandinaviërs zonde van de ruimte. Dus onthoud het volgende: ook al heb je maar één zo’n kast in je huiskamer staan – het voelt gelijk al warmer aan!

Reactiemogelijkheid is gesloten